Můj kávový příběh
V roce 2009 jsem absolvovala svůj první kurz o historii kávy, o jejích vlastnostech včetně metody přípravy espressa u Roberta Trevisani. Po absolvování se můj zájem rapidně zvýšil a začala jsem se věnovat tomu, co a jak piji. Na střední škole jsem místo lyžařského kurzu dala přednost vlastnímu vzdělávání a přihlásila jsem se na kurz latte artu u Petry Veselé. S Petrou jsem měla několik konzultací k ročníkové práci na téma Espresso jako způsob přípravy kávy.
Vyzkoušela jsem si, jak se káva degustuje na kurzu cuppingu z Academie do Café od Bruna Souza. Mezitím jsem vystřídala několik pracovních prostředí od práce s kávou z různých komerčních sítí po výběrovou a čerstvě praženou kávu, které se věnuji do dnes.
Proč já?
Mou hlavní náplní práce mimo přípravy kávy
je především komunikace se zákazníky, se kterými se vždy musím domluvit, jakou
kávu si vlastně přejí. Mám zkušenosti se zaškolováním personálu i školení v několika
kavárnách včetně vedení workshopů. Objevila jsem v sobě schopnost snadnou a zábavnou cestou objasnit lidem jasný přehled v různých typech přípravy kávy, aby vždy dostali na stůl to, co si přejí.